На проф. д. ик. н. Асен Конарев да бъде присъдено званието Доктор хонорис кауза“ на

...
На проф. д. ик. н. Асен Конарев да бъде присъдено званието Доктор хонорис кауза“ на
Коментари Харесай

Проф. Асен Конарев става Доктор хонорис кауза на УХТ

На проф. д. ик. н. Асен Конарев да бъде присъдено званието „ Доктор хонорис кауза “ на Университета по хранителни технологии, реши Академичният съвет.  

Предложението направи деканът на Стопански факултет проф. доктор инж. Валентина Алексиева по самодейност на катедра „ Икономика, предприемачество и ръководство “. Проф. Конарев е предан напълно на просперитета и издигане престижа на Университета по хранителни технологии – Пловдив, стимулира предлагането тя. Той е извънреден ерудит и престиж, почитан професор освен  в УХТ, само че и в университетските среди в България. Има над 250 научни изявления.  Проф. Конарев е основен редактор на списание „ Финанси “. Любим учител е на генерации студенти, които вдъхновявани от неговата харизма и образец поемат с убеденост по пътя на предприемачеството. Част от тях към този момент заемат водещи позиции във висшия мениджмънт.

Проф. Конарев повече от 30 години е изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет на „ Корпорация за технологии и нововъведения “ АД. През годините взе участие в неправителствения бранш у нас като член на националните управления и съучредител на Сдружение „ Регионални научно-техническите съюзи “ в Дома на науката и техниката в Пловдив, Фондация „ Международен институт за проучване на кооперациите – Пловдив “ и други Почетен член е на Федерацията на научно-технически съюзи в България.

През 2002 година проф. Конарев е награден със златен орден „ Проф. Асен Златаров “, през 2005 година – със златна значка на Федерацията на научно-техническите съюзи.

Пет години по-късно е почетен с почетния знак на град Пловдив за „ Съществен принос в развиването на града, заслуги към неговите жители и забележителни триумфи в развиването на българската просвета “.

Много съм удовлетворен, когато академичната общественост е отворена към хора със заслуги към УХТ, съобщи пред Академичния съвет ректорът проф. Моллов. Според него присъждането на почетното звание на проф. Конарев е изцяло справедливо и може би малко позакъсняло.

„ Добрият учител би трябвало да е отворен за света и най-много към бизнеса – това е урокът, който съм научил от него още като студент, сподели  председателят на Общото заседание доцент Кирил Михалев. – Всички, които сме имали достойнството да бъдем негови студенти, знаем, че неговият принос за УХТ е неоспорим. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР